Hoppa till sidans innehåll

Idrottsskademottagningen

  • Uppdaterad: 09 DEC 2014 08:58

Inom Centrumbildningen CIH har vi en idrottsskademottagning belägen inom Stadionområdet i Malmö. Centrumbildningen arbetar både förebyggande, behandlande och rehabiliterande. Idrottsskademottagningen har för närvarande idrottsläkare med specialkompetens för knä, fot och axelskador samt sjukgymnaster.
 
Idrottskademottagningen är tillgänglig för alla fysiskt aktiva i Skåne. Genom att Region Skåne finansierar verksamheten är taxan för läkarbesök(för närvarande 300 kronor) eller sjukgymnastikbesök densamma som vid annan offentlig sjukvård i länet.

Du når idrottsskademottagningen genom din egen vårdbegäran från läkare, företagshälsovård eller vårdcentral. Men du kan också genom ifyllandet av egen vårdbegäran komma i kontakt med oss. Kontakt med oss får du genom att ringa vår kundtjänst 040-33 74 60 eller att du skickar in din egen vårdbegäran digitalt.

Kulan Idrottsskadecentrum
Kulan Idrottsskadecentrum är en klinik belägen i helt nyrenoverade lokaler på stadionområdet i Malmö, ett stenkast från Swedbankstadion, Baltiska hallen, Atleticum och Malmö stadion. På kliniken finns all idrottsmedicinsk kompetens samlad i samma byggnad. Sjukgymnaster, läkare, idrottspsykolog, näringsfysiolog, ortopedtekniker, massör och naprapat arbetar tillsammans för att tillhandahålla bästa möjliga bedömning, behandling och rehabilitering.

Målet är att tillgodose föreningsidrotten och motionsidrotten med snabb service och den kompetensen som behövs för snabbast möjliga återgång till aktivitet.

Hemsida: www.kulanic.se
Kontakt: 040/ 685 74 10

Hälsomedicinskt centrum
Hälsomedicinskt center är ett ungt vårdbolag som arbetar för en sund och hållbar hälsa. Hos oss finns familjeläkare, sjuksköterska, psykolog och vi arbetar i team med korta beslutsvägar och utan remisstvång till Kulans sjukgymnaster. Här kan du få tillgång till en obruten kedja mellan primårvård, rehabilitering och idrottsmedicin. Vår enhet i Hjärup rankas som en av Sveriges absolut bästa vårdcentraler vid senaste patientenkäten. Vi ligger på andra plats när patienterna får säga sitt.  Vi samarbetar med Kulan idrottsskadecentrum och Skåneidrotten och erbjuder alla, både idrottare och familjer att söka sig till oss.   Vi har nu möjligheten att lista 2 500 nya patienter under 2011.  Välkommen att lista dig, kontakta oss så skickar vi hem en blankett till dig eller kom ner till Kulanic och lista dig på plats. Vi ser fram emot att att höra av dig!!  Kontaktuppgifter:
Hälsomedicinskt Center  Stadion                                                                                                                        Erik Persson väg 5, 217 62 Malmö
Tfn: 040-41 80 00
 
Värt att notera

Centrum för Idrott och Hälsa utförde 1574 läkarbesök samt 658 sjukgymnastbesök under 2010. Centrum för Idrott och Hälsa har under året försökt göra en kvalitetskontroll av verksamheten. Patienterna fick under en månads tid 2010 gradera sin erfarenhet enligt följande (2-Mycket nöjd/1-Nöjd/0-Missnöjd). Snittet för patienternas bedömning var 1,8.

Skribent: Joakim Lindström