Hoppa till sidans innehåll

Relaterade utbildningar

  • Uppdaterad: 17 DEC 2018 14:31

Nedan finner du smakprov på några av våra utbildningar som handlar om att skapa en inkluderande verksamhet. Vill du läsa mer om alla våra utbildningar gör du det HÄR


Hur möter vi barn och ungdomar med beteendeutmaningar?
Vad kan det innebära att ha en diagnos i mötet med idrotten? Utbildningen fokuserar bland annat på att ge värdefull kunskap i beteendelära, tips på agerande i en tränings- eller tävlingssituation och avliva de myter som finns om barn med normbrytande beteende. Utbildningen ger även teoretisk kunskap att möta barn och ungdomar som vill idrotta. Målet är att ge alla chansen att utvecklas och ge förslag på användbara tips inom respektive idrotts- och målgrupp, oavsett typ av problemskapande beteende.
Omfattning: 2 utbildningstimmar

Att som idrottsledare möta barn på flykt

Det är fortfarande många barn som flyr till Sverige. Skåneidrotten har skapat en utbildning som ger skånska föreningar stöd kring hur man som idrottsledare kan förbereda sig på att ta emot barn på flykt. Genom idrott och rörelse får ledaren redskap att kommunicera med dessa barn som främjar inkludering i idrotten och föreningen. Utbildningen innehåller bl.a. viktig bakgrundsinformation om att vara på flykt, bemötande i rollen som ledare samt värderingsövningar och case kopplade till ämnet.
Omfattning: 3 utbildningstimmar

Träning från tjej till kvinna

Som idrottare är det viktigt att kroppen fungerar som den ska, men vad händer med idrottaren när kroppen inte gör det som den förväntas? Föreläsningen riktar sig till idrottande tjejer i slutet av puberteten och tar bl.a. upp forskning om hur menscykeln, preventivmedel och puberteten påverkar kroppen ur ett träningsperspektiv. Tjejerna får också möjlighet att diskutera ämnen som det oftast bara pratas om i omklädningsrummet, men här på en faktabasis.

Traditionellt sett har det mest forskats på män i idrottssammanhang, vilket gör att de flesta rön om träning och prestation fortfarande är ur ett manligt perspektiv, trots att det på senare år gjorts fler och fler studier som tar upp skillnader i hur den kvinnliga och den manliga kroppen tar till sig träning.

*Denna föreläsning är en av våra ”personliga inspirationsföreläsningar”. Föreläsningen är knuten till en specifik utbildare och kan bokas i den mån den har tid och möjlighet.

Skribent: Pia Bergknut
Epost: Adressen Gömd