Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

10 år av livsglädje och samhällsnytta

”Vad kan idrotten göra för att skapa goda förutsättningar för ett hälsosamt åldrande?”
  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 13:56

Det var den frågan vid ett samverkansmöte mellan Region Skåne och Skåneidrotten som blev startskottet för vad som kom att kallas Senior Sport School. I år firar Senior Sport School 10 års jubileum och det är något speciellt med ett jubileum. Det ger oss tillfälle att stanna upp, blicka tillbaka, reflektera och titta framåt. Senior Sport School bygger på en tro om att det aldrig är för sent att bli aktiv och att du oavsett ålder mår bra av att träna och träffar nya vänner. Genom Senior Sport School har vi haft möjligheten och förmånen att få vara med och skapa förutsättningar som har förändrat människors liv på ett sätt som vi själva inte ens räknat med. De berättelser som delges i jubileumsskriften tillsammans med den livsglädje, vänskap och positiva anda som vi möter ute i grupperna och idrottsföreningarna hjälper oss att vittna om betydelsefullheten av att fortsätta driva satsningen.

Under de 10 år som Senior Sport School har verkat har idrottsrörelsen befunnit sig mitt i ett stort förändringsarbete med sikte på år 2025. Idrotten verkar till­sammans för ett livslångt idrottande genom att vidareutveckla verksamheten så att barn, unga, vuxna och äldre väljer att idrotta i förening under hela livet. År 2025 är målet bland annat att vi har en idrottsrörelse där alla får plats att idrotta utifrån sina villkor oavsett ambition, ålder, kön, prestationsnivå eller andra förutsättningar. Träning och tävling utformas så att utövaren mår bra, har roligt och utvecklas under hela livet. Detta ger goda förutsättningar för att fortsätta utveckla verksamhet för målgruppen även efter avslutat deltagande i Senior Sport School, vilket gör att vi ser en mycket ljus framtid för satsningens fortsättning.

Vi vill berätta om tillkomsten och utvecklingen, men även lyfta de resultat som satsningen åstadkommit och några av de fantastiska berättelser från deltagare som vi delgetts.

Läs mer om detta i vår jubileumsskrift >>

Mycket nöje!


Epost: Adressen Gömd

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 0104765700
Fax: +46406005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss