Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

Nätverk Idrottskvinnor

2018-10-26 15:40

Finns det ett nätverk för idrottskvinnor där du verkar? Läs om NIK ,i Kristianstad med omnejd, har detta initiativ tagits.
  • Skapad: 26 OKT 2018 15:40

NIK – Nätverk Idrottskvinnor startade 2016 i samverkan med Kristianstad kommun. Syftet med nätverket är att stärka och stötta kvinnliga ledare/tränare, i deras vardag men också skapa förutsättningar för fler kvinnliga ledare inom idrotten. Det har nu utvecklas till att nå ledare även i andra kommuner i Nordöstra Skåne.

Vi har haft träffar med fokus på erfarenhetsutbyte men också riktade utbildningsinsatser, så som ledarskapsutbildning, föreningslära och inspirationsföreläsningar. Nätverket är till för alla tjejer och kvinnor verksamma i en förening som ledare, tränare, funktionär eller styrelsemedlem. Nätverket är för dom som vill möta andra för att utbyta erfarenheter och kunskaper, för dom som vill vara med och skapa mötesplatser för att stärka och utveckla sig själv och andra.

Det finns en facebookgrupp med ca 70 medlemmar, där det finns möjlighet att sprida inspiration och inbjudningar, men även en plats för att använda som diskussionsforum om man behöver råd, stöd eller kontakt.

Vill du vara med i nätverket eller starta ett liknande på egen ort - kontakta gäran föreningens idrottskonsulent från Skåneidrotten eller kommunen där du bor.

Kontakta Skåneidrotten 

Skribent: Pia Bergknut
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 0104765700
Fax: +46406005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss