Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

Om föreläsningarna


Kalle Zackari Wahlström
Bland plintar och paddor

Lite om våra barn och hur vi ska få dem att röra på sig mer.

Typ alla människor har en kropp. Ben att springa med, armar att bära saker med. Det är därför vi har dom. Men våra liv blir mer och mer stillasittande. Både vuxna och barn spenderar dagarna klickandes på olika skärmar. Det är dåligt. Men det är enkelt att fixa. Jag ska berätta hur.

Helena Carlsson
- Hur väcker man ungas engagemang och hur gör man plats för dem i de styrande rummen? 


Helena Carlsson: "Ofta får jag frågan varför unga människor inte engagerar sig i större utsträckning idag. På 70-talet kunde man vara sekreterare i samma förening i sju år, idag är man måndaggivare på sms. Skillnaden är att engagemanget tar sig olika uttryck. Oavsett vad man tycker om den utvecklingen är den redan här, en samhällstrend som vi helt enkelt måste förhålla oss till."

 Jacob Melin & Sofia Kuylser
- Stärk självkänslan hos alla era barn- och ungdomar

"I den bästa av träningsmiljöer ska alla idrottare ges förutsättningar för att växa och utvecklas individuellt. Vi som tränare eller ledare har en stor betydelse för vilka verktyg våra idrottare får med sig i livet, både som idrottare och som människor. Att vara medvetna om, och skapa strategier för hur vi som ledare motiverar och stärker våra idrottare har en avgörande betydelse för hur länge de väljer att stanna och hur långt de kommer att ta sig i sin idrottskarriär. Föreläsningen kommer att beröra praktisk coachning baserat på forskning och erfarenhet med utgångspunkt i vår studie kring vad som motiverar Sveriges främsta idrottare inom truppgymnastik och simhopp."

Frida Persson - Futebol dá força
- Normkreativt ledarskap - det börjar med dig! 

Vår målsättning är att erbjuda unga tjejer en mötesplats och plattform där de kan utvecklas som individer och som grupp där de med FDF-ledares stöd får stärkt självförtroende och konkreta verktyg för hur de själva kan förbättra sina framtidsutsikter och förverkliga sina drömmar. Vår vision är att förändra attityder, strukturer och normer som idag hindrar tjejer från att förverkliga sig själva och sina fulla potential. Med fotbollen som verktyg når vi kostnadseffektivt goda resultat, som har efterverkningar för hela samhället och skapar en långsiktig och inkluderande samhällsutveckling. Med början på fotbollsplanen - och vidare i livet. 

Emil Risberg
- Strukturer, tävling och barnets bästa.

Min tanke är att först belysa de utmaningar vi har med de strukturer som finns, som många är ganska omedvetna om, för att sedan visa på hur man kan påverka dessa strukturer i syfte att nå fler barn och ungas behov. För mig blir det svårt att prata om en sund och bra idrottsmiljö om vi inte först är överens om våra utmaningar och hur den rådande idrottskulturen påverkar verksamheten.

Hur kan vi förändra strukturer för att på ett bättre sätt möta barn och ungas behov inom idrotten? Vilka konsekvenser får en stark tävlingslogik på verksamheten, och hur kan vi förändra den? Och hur kan vi se till barns bästa istället för till de bästa barnen?

Uppdaterad: 10 FEB 2017 09:56
Skribent: Joakim Lindström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 010-476 57 00
Fax: +46 40 6005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss