Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

Våra föreläsare


Kalle Zackari Wahlström
Kalle Zackari Wahlström är reklamaren som blev träningsbloggare och programledare i TV. 


Emil Risberg 

Emil Risberg är utveckling och landslagschef för svenska innebandyförbundet. Emil har en gedigen erfarenhet inom idrott och innebandy både som aktiv utövare och ledare. Han har även en akademisk utbildning från Gymnastik och Idrottshögskolan. Emil är en av huvudpersonerna bakom innebandyns nya utvecklingsmodell och har ett stort intresse för utvecklingsfrågor som rör helheten kring ett livslångt idrottande.


Jacob Melin & Sofia Kuylser


Jacob
 är 30år och har precis som Sofia en kandidatexamen inom idrott och hälsa med inriktning tränarskap från GIH. Jacob har en lång idrottskarriär inom trupp gymnastik bakom sig. Bara för att nämna några meriter står bl.a.  4 st. EM-silver, ett gäng SM-guld och utsätts till Europas All-star lag samt utnämnd till Europas och därmed världens bästa trampetthoppare 2014. Jacob har innan sin påbörjade utbildning på GIH bl.a. arbetat 4år på Island som tränare och arbetar idag som tränare och föreningsutvecklare i Brommagymnasterna. 

Sofia är 28år och har sin bakgrund inom simhopp.  Sofia har förutom en kandidatexamen inom journalistik, även en kandidatexamen inom idrott och hälsa med inriktning tränarskap från GIH. Efter sin egna simhoppskarriär sadlade Sofia om och satsade mer på att vara tränare, vilket hon idag har mer än 15 år erfarenhet ifrån. Hon har coachat allt från barn och ungdomar i Stockholm och Södertälje till att ha coachat seniorer på landslagsuppdrag. Sofia har jobbat som forskningsassisten med projekt inom idrottspsykologi i samband med examen på GIH. Idag jobbar Sofia på Svenska simförbundet med utbildningsfrågor. 


Frida Persson - Futebol dá força


Frida Persson jobbar som verksamhetsledare i sydvästra Sverige för organisationen Futebol dá força. Frida har sedan barnsben älskar sport och hållit på med en mängd olika idrotter. Hon brinner för barn och ungas rättigheter och allas rätt att vara med och som 19 åring blev hon fotbollstränare. Har blivit utsedd till Borås bästa ungdomsledare, har jobbat som fotbollsvolontär i Kongo och fick 2012 äran att som 1 av 4 ideella ungdomsledare från Sverige springa med OS-facklan i Storbritannien inför London-OS. 


Helena Carlsson


Helena Carlsson är född 1984 och var 19 år då hon deltog i den första Unga Ledare-satsningen. Helena är ridsportare och har vandrat den klassiska vägen från sin förenings ungdomssektion via distriktet till att nu vara vice ordförande för Svenska Ridsportförbundet. Helena Carlsson kommer prata om -  Hur väcker man ungas engagemang och hur gör man plats för dem i de styrande rummen?

Uppdaterad: 10 FEB 2017 09:22
Skribent: Joakim Lindström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 010-476 57 00
Fax: +46 40 6005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss