Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

Anläggningar

"Ett bra utbud av anläggningar och andra idrottsytor är en förutsättning för att idrotten ska blomstra."

Anläggningsstöd

Skåneidrottens anläggningsarbete leds av Emeli Olofsson med fokus på Idrottslyftets satsning - Öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer
  • Uppdaterad: 2018-04-03 13:34

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. Ett av Idrottslyftets övergripande mål är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer. Därför avsätter Riksidrottsförbundet årligen medel till ett anläggningsbidrag med det huvudsakliga syftet att skapa nya aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar. Bidraget kan sökas av idrottsföreningar anslutna till Riksidrottsförbundet och ansökan handläggs av Skåneidrotten.

Skåneidrotten har knappt 10 miljoner att fördela årligen.

VIKTIG INFORMATION OM ANLÄGGNINGSSTÖDET 2018

SÖKTIDER:
Vår nästa beslutsperiod är under juni månad och för att ha möjlighet att komma med i denna omgång behöver er ansökan vara oss tillhanda senast den 30 april.

Höstens första beslutsperiod är under oktober månad och för att ha möjlighet att komma med i denna omgång behöver er ansökan vara oss tillhanda senast den 31 augusti.

Det är viktigt att sökande förening är noggrann med sin ansökan, dvs skickar in den komplett och tydlig. Under "Förberedelser inför ansökan" nedan, finns information om vad ni kan söka stöd för och hur ni gör er ansökan. En förening kan endast ansöka om ett stöd per år.

Ta alltid kontakt med er förenings idrottskonsulent hos Skåneidrotten innan er ansökan skickas in! 

OBS! Projekt får EJ påbörjas innan ansökan har skickats in.

OBS! Läs om ny lag 2016 ang personalliggare vid byggen i vänster marginalen på denna sida!!

 

Förberedelser inför ansökan>>

Skicka in ansökan>>

Beslut>>

Återrapport>>

 

Barnkonsekvensanalys

Bifoga gärna en barnkonsekvensanalys. Här (PDF) kan du läsa viktig information om analysen och här (WORD) finner du en mall att fylla i, spara ner och bifoga er ansökan.

Barnkonsekvensanalys (info pdf)

Barnkonsekvensanalys (fyll i word) En engagerad och seriös barnkonsekvensanalys stärker föreningens chanser att beviljas medel.

Andra bidragsgivare
Det kan också finnas möjlighet att erhålla bidrag från Allmänna Arvsfonden samt Boverket när det gäller ny verksamhet, anpassning av anläggningar och lokaler för funktionshindrade samt samlingslokaler. Även kommunen brukar kunna hjälpa till (vilket vi ser som positivt i en ansökan). Det finns givetvis en uppsjö av andra möjligheter men möjligheterna beror mycket på satsningens syfte/målgrupp. Lokala företag och stiftelser brukar synas som medfinansiärer i ansökningarna vi får in.

Allmänna Arvsfonden

Boverket

Länsstyrelsen - Klimatsatsningar

Jordbrukets - Investeringar i fritids- och idrottsanläggningar

Var ute i god tid
Både vi och andra bidragsgivare har kortare eller längre handläggningstid. Ibland krävs bygglov och det kan finnas andra förutsättningar som är tidskrävande. Tidsåtgången från första kontakt med oss till färdig anläggning varierar kraftigt men mellan 6 och 18 månader är inte ovanligt. 

 

 

Emeli Olofsson
Idrottskonsulent
Inriktning mot anläggningsstöd, antidoping och rent spel
Telefon: 010-476 57 21
E-post: This is a mailto link

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 010-476 57 00
Fax: +46 40 6005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss