Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

Klimatsmart

  • Uppdaterad: 18 JAN 2017 13:21

Spara energi och pengar med Klimatsmart idrott i Skåne

Ju lägre energiräkningar, desto mer pengar över för idrott är devisen för projektet Klimatsmart idrott i Skåne. Det drivs av Energikontoret Skåne i samarbete med Skåneidrotten och målet är att sänka energikostnaderna för idrottsföreningarna.

Projektet har hittills pågått under två år och har redan uppvisat goda resultat i Skåne. Ca 40 föreningar har hittills fått kostnadsfri hjälp och råd med energieffektivisering.

Enligt Energimyndighetens bedömningar går det att sänka elanvändningen med 25-35  procent i våra idrottsanläggningar. Det finns således väldigt goda möjligheter att med projektets hjälp spara energi och pengar.

I projektet kan Energikontoret eller kommunens energi- och klimatrådgivare, erbjuda hjälp till idrottsföreningar genom besök och ge tips och råd om hur man kan spara energi. Det kan gälla både enkla beteendeförändringar som att bli bättre på att släcka belysningen efter sig eller tekniska åtgärder som att justera drifttider och temperaturer i ventilations- och värmesystem. Om det gäller åtgärder som kräver investeringar kan idrottsföreningen även få hjälp med att söka finansieringsstöd.

Tillbaka till anläggningsstöd>>

Skribent: Joakim Lindström

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 0104765700
Fax: +46406005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss