Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

Minnesfond för Max Fernebro


Skånes Idrottsförbund har tillsammans med Max Fernebros familj inrättat en minnesfond i Max namn för att hedra Max för hans ledargärningar inom idrotten. Fonden syftar till att stödja barn och ungdomar där föräldrar eller vårdnadshavare uppbär en begränsad ekonomi som gör att barn och ungdomar inte har möjlighet och råd att idrotta. Fondens medel skall användas för att dela ut stipendier till barn och ungdomar eller föreningar utifrån fondens syfte.

Det finns två möjligheter att ansökan om stipendium, antingen som individ (boende i Skåne) eller som en skånsk idrottsförening ansluten till RF.

Ansökan kan göras när som helst under året. Stipendieutdelning sker tre ggr per år med start i maj 2018.

Stipendiesumman uppgår till maximalt 2000 kr per individ. En förening kan söka för flera individer eller grupper.  

20 % av den årliga utdelning öronmärks till Max förening, Staffanstorps TKD Förening och deras barn och ungdomsverksamhet.

 

Ansökan om stipendium

Individ - Du som söker skall vara medlem i en skånsk idrottsförening och ha tränat aktivt/regelbundet minst 3 månader innan ansökan om bidrag (föreningen, eller annan person skall kunna verifiera detta). Ansökan skall avse en preciserad kostnad för en insats som möjliggör för dig att kunna utöva idrott i din förening.

 

Förening - Ni som söker skall ha en barn- och ungdomsverksamhet, där ni vill underlätta för era medlemmar att delta i era idrottsliga aktiviteter. Ansökan skall avse en preciserad kostnad för en insats som möjliggör för barn och ungdomar att kunna utöva idrott i er förening. Föreningen skall vara ansluten till RF och ha sitt säte i Skåne.

 

Ansök om stipendium här

  

Stödja fonden

Är ni intresserade av att stödja minnesfonden och dess syfte, så är vi tacksamma för ett bidrag till fonden. Detta gör ni genom att sätta in medel på bankgiro 832-8221 (Minnesfond för Max Fernebro)

Uppdaterad: 08 MAJ 2018 09:03 Skribent: Patrik Karlsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 0104765700
Fax: +46406005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss