Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

Vinnare Skånska Idrottspriser 2016

2017-05-31 09:04
Varje år delar Skåneidrotten ut priser till personer och föreningar som gjort framträdande insatser för skånsk idrott. Priserna är årets idrottare, årets funktionär, årets ledare och årets förening.
  • Uppdaterad: 2017-05-31 09:30

Priserna delades ut vid två olika tillfälle. I Kristianstad den 21 april och igår på Malmö Live då Skåneidrottens ordförande Jane Andersson gav priset - Årets idrottare till Henrik Stenson. 
 

Här är vinnarna 2016 och motiveringarna:

Årets Idrottare 
Sverige hade väntat länge på att en manlig golfare skulle vinna en major. 2016 var året då det hände, Henrik Stenson från Barsebäcks GCC vann British Open på klassiska Royal Troon Golf Club i Skottland. Stensons segerresultat är tidernas bästa resultat i British Open, 20 slag under par. Han följde upp succén med att ta OS-silver i Rio. Säsongen avslutades med att Henrik Stenson även blev totalsegrare på Europatouren.
Årets idrottare är Henrik Stenson

Årets förening
Årets förening har genom framgångsrika och målmedvetna insatser genomfört ett fantastiskt integrations- och jämställdhetsarbete. Föreningen har skapat ett världslag för herrar samt ett världslag för damer, som ger flickor som ej spelat fotboll tidigare en möjlighet att prova på fotboll. I damlaget finns också bokcirklar i samarbete med Osby bibliotek för att främja språkinlärning.

Det finns ett medvetet jämställdhetstänkande i arbetet med herr- och damfotboll. Föreningen har en klar målsättning att det inte skall finnas skillnader (utifrån kön) i t ex ekonomiska resurser, fördelning av träningstider och liknande.
Årets idrottsförening är IFK Osby

Årets idrottsledare
Årets idrottsledare har varit ordförande i Värpinge IF i Lund sen föreningen startade och har gjort att den omsluter alla aktiva ungdomar som idag är med i föreningen. Han har jobbat mycket med att få med nya, unga ledare till bland annat sommarlovsaktiviteter, där de unga fått vara ledare. Bland dessa ledare finns det även ensamkommande ungdomar som fått möjlighet att integreras via sport. Han skapade även en ungdomscamp för ensamkommande ungdomar under en vecka på sommarlovet där de fick idrotta gratis. Han tränar både basketungdomar och fotbollsungdomar i åldern 4-15 år och har startat en breddserie för skånska dam- motionslag.
Årets idrottsledare är Bertil Raalas

Årets funktionär
Han har genom åren agerat som tävlingsledare för stora badmintontävlingar i Kristianstad, varit delaktig i planering och genomförande av Internationella skånska ungdomsspelen i Malmö med 450 deltagare från hela Europa. Han var också högst delaktig i genomförandet av Swedish International som hölls i Lund. Med kort varsel så beslöts det att flytta tävlingen från Uppsala till Lund och en ny organisation bildades där Johan satt med i ledningen. Tävlingen är en internationell seniortävling och har den högsta statusen av alla badmintontävlingar i Sverige.
Johan som person är lugn, sansad, systematisk och högst engagerad i det han företar sig. Han har ett mycket gott omdöme och ett föredöme för tävlingsledare.
Årets idrottsfunktionär är Johan Wilander

 

Skribent: Joakim Lindström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 010-476 57 00
Fax: +46 40 6005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss