Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

En arena för så mycket mer

2018-07-30 23:14

Fotoutställningen En arena för så mycket mer är en förlängning på idrottsrörelsens viktiga valfråga Bygg för vår hälsa. Nu kan man se utställningen på Malmö Central (v.31).
  • Uppdaterad: 31 JUL 2018 00:20

Skåneidrotten har under sommaren belyst två av de viktiga valfrågorna som idrottsrörelsen jobbar med, Idrott för äldre och Bygg för vår hälsa. Fotoutställningen är en del i arbetet med att påverka våra skånska politiker att idrottsanläggningar är ett viktigt fundament för att idrotten ska växa och inte får glömmas bort när samhällen växer.

De senaste 25 åren har Sveriges befolkning ökat med 1,1 miljoner. Trots det finns det fortfarande samma antal idrottsanläggningar. Samtidigt menar flera studier att två av tre unga i Sverige rör på sig för lite. Med en god tillgång till idrottsplatser är 43% mer benägna att motionera regelbundet. Det är därför viktigare än någonsin att idrotten får ta plats när man bygger, renoverar, planerar och prioriterar framåt.

Här kan ni se utställningen i digital form
Utställningen kan ses på Malmö Central hela vecka 31 och kommer att finnas på fler platser i Skåne under hösten. Vi uppdaterar platser och datum efterhand.

Projektet ”En arena för så mycket mer” är ett samarbete mellan Skåneidrotten, kommunikationsbyrån NocNoc och fotograf Felix Gerlach.

Felix har sina rötter i arkitekturfoto och skapar visuellt tilltalande bilder genom att hitta byggnaders grafiska linjer och former. Detta kombineras med liv och rörelse vilket gör att bilderna fångar intressanta och spännande historier. Felix har arbetat med flertalet stora arkitektbyråer och tidskrifter, samt haft utställningar runt om i Sverige.

”Jag tilltalades direkt av idén och möjligheten att få hylla skånes idrottsplatser med hjälp av mina bilder. Jag har försökt fånga skönheten i såväl gamla som nya idrottsplatser, och samtidigt lyfta fram den möjligheten de skapar.” berättar Felix. 

För frågor kontakta Alexander Holmqvist, kommunikatör Skåneidrotten. 

Skribent: Alexander Holmquist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 0104765700
Fax: +46406005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss