Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

Skåne lyfter - Idrotten lyfter Skåne

2018-04-13 15:18

Under 2018 är det Idrott och rörelse som kommer stå i fokus då Skåneidrotten fått uppdraget att vara medarrangör 2018 och Skåne lyfter blir Idrotten lyfter Skåne.
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 16:02

För 10:e året synliggörs satsningen Skåne lyfter runt om i Skåne. Satsningen genomförs på politiskt initiativ av Region Skåne tillsammans med en rad samverkansaktörer från kommuner, idéburen sektor, näringsliv m.fl. i syfte att slå ett slag för folkhälsan. Satsningen är ett politiskt beslut och det regionala idrottspolitiska programmet som antogs 2017 kommer att sätta prägel på innehållet. 

 

Varför idrotten? 

Idrotten är en viktig folkhälsoaktör. Forskningen visar att ett av de bästa och mest kostnadseffektiva sätten att förbättra folkhälsan är att få fler att delta i idrott och öka den fysisk aktiviteten. Idrotten är betydelsefull när det gäller att få människor att röra på sig, såväl ung som gammal, men även en viktig aktör i att underlätta etableringen och att härigenom öka delaktigheten i samhället. Idrottsrörelsen har en viktig roll i byggandet av det hållbara samhället, inte minst genom sin demokratiska uppbyggnad, den sociala gemenskapen och arbetet med mångfald, jämlikhet och jämställdhet.

 

Svensk idrott går just nu igenom en förändringsresa så att än fler barn, vuxna och äldre ska kunna och vilja idrotta i förening hela livet i en trygg, inkluderande och stimulerande miljö. Genom att erbjuda alla som vill rolig, utvecklande och hälsofrämjande fysisk aktivitet är idrotten ett alternativ till ett allt mer stillasittande samhälle.

 

 

Detta händer på plats 

Vi genomför en turné med stopp i tre kommuner i Skåne där vi åker från ort till ort med ett grundkoncept som följer alla orterna. På varje turnéstopp bjuder vi in till ett infotorg fyllt av aktiviteter, en aktivitetsgata med möjligheter att prova på olika idrottsformer, hälsotest, scen med uppvisningar, spännande intervjuer, lokalt kända idrottsprofiler, idrottspolitiska debatter, utmaningar och utlottningar. Allt leds av vår konferencier för dagen, Ola Selmén. Känd profil från TV. På infotorget kommer det finnas utställare från Region Skåne, kommunen, Idéburna sektorn och Skåneidrotten. I Region Skånes tält ges det bl.a. möjlighet att diskutera det regionala idrottspolitiska programmet med regionpolitiker.

 

Kom och låt dig inspireras till ett aktivt liv! 

 

Skåne lyfter 2018 besöker följande kommuner Kristianstad den 4 maj, Landskrona 5 maj och Bromölla 12 maj.  

 

Följ gärna Skåne lyfter på Facebook där program och information uppdateras kontinuerligt. 

 

 

 

Skribent: Alexander Holmquist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 0104765700
Fax: +46406005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss