Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

Tillsammans Cup Kristanstad hyllar mångfald på nationaldagen

2018-06-01 15:21

  • Skapad: 01 JUN 2018 15:21

 

Musik och folkfest

Aktiviteter för barn 

och en massa fotboll såklart

Nya Vallbjörka - Nosaby IP

onsdag 6 juni

10-16

 

Det som började som en fotbollsturnering för integration har växt till en nationell offensiv för mångfald. Tillsammans Cup-modellen har spridit sig snabbt och kommer i år arrangeras på 18 platser, från Skåne till Norrland, som en hyllning till mångfald på nationaldagen. I Skåne Kristianstad arrangeras dagen i samarbete med Skåneidrotten. 

Syftet med initiativet är att erbjuda ett nationaldagsfirande för alla, där sport förenar människor oavsett deras bakgrund. Kärnan i Tillsammans Cup är den fotbollsturnering där ungdomar som nyligen kommit till Sverige och de som bott här länge blandas i olika lag för en heldags vänskapsturnering.

- Vi vill ge nyanlända ungdomar ett hejdundrande välkomnande och nya kompisar. Det var så vi kom på idén om att skapa en fotbollscup för integration och ett nationaldagsfirande som hyllar mångfald och vänskap. En dag för alla, säger Marica Määttä, grundare till Tillsammans Cup.

På tre år har initiativet spridit sig från norr till söder i vårt avlånga land. Med hjälp av lokala arrangörer hyllar Tillsammans Cup mångfald på nationaldagen 2018 här:

* Helsingborg Kristianstad * Malmö * Osby*Motala * Katrineholm * Stockholm *  Göteborg * Örebro * Botkyrka * Höga kusten * Österåker * Sundsvall * Akalla * Örnsköldsvik * Gävle * Fisksätra  * Sundbyberg.

- Vårt mål är att fylla varje gräsplätt i Sverige för att fira nationaldagen så som den borde firas – med kärlek och gemenskap, säger Erik Englund som är grundare till Tillsammans Cup. 

Här kan du se var i Sverige Tillsammans Cup spelas på nationaldagen: www.tillsammanscup.se 

 

Se affischen för evenemanget för tider och plats!

Se även artikeln om Tillsammans Cup i Kristainstadsbladet.

Skribent: Pia Bergknut
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 0104765700
Fax: +46406005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss