Hoppa till sidans innehåll

Skåneidrotten är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Skåne.

Vårt uppdrag är att stödja, företräda, utveckla, leda samt bilda och utbilda distriktets idrott.

Niklas Harris ny chef för Malmö idrottsakademi

2019-02-08 10:13

Det blir en skånsk idrottsprofil som tar över rodret för Malmö idrottsakademi när Jan-Olov Jakobsson går i pension under våren efter att ha byggt upp verksamheten från start 2003.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2019 10:13

Niklas Harris har de senaste tio åren arbetat som huvudtränare för LUGI:s och H65 Höörs elitlag i handboll. De båda damlagen har under hans ledning lyckats nå såväl nationella som internationella framgångar. Idag är han förbundskapten för U18-landslaget som i somras spelade hem en 4:e plats på vm.

I Niklas får Malmö idrottsakademi en erfaren ledare som kommer att fortsätta utveckla kompetenscentret för hållbar elitidrott i Malmö. En ledare som kan skapa förståelse för att den hållbara elitidrotten bygger på föreningar som arbetar med såväl bredd som elit och som jobbar jämställt och holistiskt.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att få ett så här viktigt uppdrag. Det är även en stor ära att efterträda Jan-Olov Jakobsson som gjort ett enormt bra arbete med att utveckla Malmö idrottsakademi, säger Niklas.

Niklas är statsvetare och har arbetat internationellt med idrott och folkrörelsefrågor. I början på 2000-talet arbetade han på fritidsförvaltningen i Malmö och kommer nu tillbaka med nya erfarenheter som kommer att bidra till förvaltningens uppdrag att skapa meningsfull fritid för alla malmöbor.

Källa: www.malmoidrottsakademi.se

Malmö idrottsakademi anordnar även utbildningar, kompetensutveckling och samverkan för elitaktiva tränare i vårt nätverk tillsammans med vår samarbetspartner Skåneidrotten. 

Skribent: Alexander Holmquist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Skånes Idrottsförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress: Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:Tel: 0104765700
Fax: +46406005901
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss